Waarderen

Waarom waardebepaling?

In een commerciële transactie zullen er ten behoeve van een bedrijfsoverdracht prijsonderhandelingen plaatsvinden tussen bereidwillige kopers en verkopers. Veelal ligt aan deze onderhandelingen een waardering ten grondslag. Als er bij de aan- of verkoop van een bedrijf voldoende verkopers of kopers zijn dan zal door de marktwerking en onderhandeling een redelijke prijs ontstaan. Een prijs die voor verkoper hoger ligt dan de door hem gepercipieerde waarde van de onderneming, voor koper een lagere prijs dan de door hem gepercipieerde waarde.

Er zijn ook situaties te bedenken waarin geen sprake is van een ‘vrijwillige’ transactie of van een transactie met een at-arm’s length staande derde, waardoor men minder of niet op marktwerking ter bepaling van de prijs kan vertrouwen. In dergelijke situaties wilt u zeker weten dat de prijs die betaald moet worden recht doet aan de waarde.Onderstaand zijn enkele voorbeelden opgenomen:

Wij kunnen met onze jarenlange ervaring, gedegen opleiding, zorgvuldig en met oog voor belangen, een waardebepaling uitvoeren. We maken hierbij gebruik van op toekomstige geldstromen gerichte waarderingsmethoden en technieken.